Extensii Word Colony®

Extensii Word Colony

Jocul Word Colony® cu extensii se joacă urmând aceleași reguli pe care le are jocul de bază Word Colony® Ediția 1 sau 2 “Original”, cu unele mențiuni:

Pregătirea jocului cu extensii

Seturile noi de cărți din extensii se vor adăuga în cutia jocului de bază, lângă celelalte cărți din joc. Dacă ai deja jocul de bază Word Colony® Ediția 1 (cutia cu slider), din 2020, atunci cărțile se vor așeza lângă cutie.

Dacă mai deții și alte extensii Word Colony® vei avea posibilitatea să adaugi și acele seturi de cărți în aceeași cutie a jocului de bază Word Colony® și să le folosești simultan în joc, indiferent de numărul de jucători. Cutia ediției 2 poate să susțină toate cele 500 de cărți ale jocului de bază, plus toate cărțile a încă 10 extensii noi de joc (în total 1.500 de cărți).

Jucătorii au două opțiuni de așezare a cărților, în funcție de preferințe:

să așeze cărțile din extensii în separatoarele din cutia de bază, pe categorii (fiecare extensie în propriul cub separator), astfel încât aceștia să aibă o evidență clară a sortimentelor de cărți din fiecare extensie. În timpul jocului, fiecare jucător va trage cărți din orice sortiment dorește.

să le amestece împreună cu toate celelalte cărți din jocul de bază, apoi să le reintroducă în mod aleatoriu în separatoarele din cutie. În timpul jocului, fiecare jucător va trage cărți de oriunde dorește.

Alegerea pionului și a setului de 4 cărți cu variantele ABCD

Fie că dețin o extensie sau mai multe, jucătorii își pot alege după bunul plac pionul favorit și cele 4 cărți A-B-C-D aferente, indiferent dacă pionul ales și cărțile A-B-C-D sunt din jocul de bază sau dintr-o extensie.

De reținut!

Pionii și seturile de cărți A-B-C-D care nu se folosesc se vor înlătura din joc.Împărțirea primelor cărți de joc

La începutul fiecărui joc nou, jucătorii vor primi, ca de obicei, câte 5 cărți în mod aleatoriu, de oriunde din cutie, inclusiv din cărțile extensiilor.

În continuare, toate celelalte reguli de tragere a cărților, de citire a unei întrebări, de alegere a răspunsului corect, de colectare a cărților și de construire a cuvintelor sunt identice cu cele din jocul de bază. Câștigătorul va fi în continuare cel care ajunge primul cu pionul la linia de FINISH a jocului ales.

Fiecare extensie Word Colony® conține:

1 pion și 1 set de 4 cărți cu variantele A-B-C-D, pentru un jucător extra

89 de cărți de joc cu întrebări noi (din care 4 sunt Black Cards)

7 cărți cu indicații speciale de joc (Boosters & Game Shakers)Ce e nou în joc, dacă utilizezi una sau mai multe extensii?


Niciun prieten nu va mai fi spectator

Fiecare extensie conține un pion nou și un set de 4 cărți A-B-C-D. Asta înseamnă că poți extinde jocul cu câte un jucător extra, cu fiecare extensie achiziționată.

Întrebări noi din domeniile tale preferate

Fiecare extensie conține un set de cărți cu întrebări noi absolut fascinante, din domenii variate. De acum, îți poți alege cărțile de joc cu întrebări de cultură generală din domeniile pe care le preferi.

Puteți juca în echipe prin crearea de alianțe

Ai o gașcă de prieteni numeroasă și competitivă? Cu ajutorul extensiilor puteți juca cu toții, atât individual, cât și prin alianțe de câte 2, 3 sau mai mulți jucători, având astfel anumite beneficii în timpul jocului. Alege-ți cu grijă aliații!

Adaugă cărțile din extensii direct în cutia jocului de bază

Nu e nevoie să îți mărești spațiile de depozitare. Nu e nevoie nici să cari numeroase cutii în vacanță. Una e de ajuns! În cutia jocului de bază există spațiu suficient, gândit special ca tu să poți adăuga orice extensie adițională direct în cutia jocului de bază (poți adăuga până la 10 extensii diferite, pe lânga cărțile jocului de bază care sunt deja în cutie).

Joacă cu absolut toate cărțile sau doar cu extensiile

Jocul este modular. Îl poți personaliza oricum dorești. Poți juca Word Colony® atât cu cele 500 de cărți din jocul de bază și una sau mai multe extensii. Sau dacă ai deja minim 5 extensii, poți să joci doar cu acestea și să înlocuiești toate cele 500 de cărți din cutia de bază.

Poți amesteca cărțile sau le poți păstra pe categorii

Nu e necesar să ai grija cărților din extensii ca să nu se amestece cu cele din jocul de bază. Jocul nu va fi afectat dacă acestea se amestecă. Fiecare carte care face parte dintr-o anumită extensie conține un element grafic de identificare, dacă dorești să le separi ulterior. Poți să amesteci cărțile chiar și în mod intenționat cu cele din jocul de bază, iar în timpul jocului, fiecare jucător va putea să tragă cărți de oriunde dorește.

Dacă preferi, le poți așeza în separatoarele din cutie direct grupate pe tipuri de extensii, astfel încât cărțile să rămână sortate pe categorii, iar în timpul jocului orice jucător poate să tragă orice carte, din orice sortiment dorește.

Ce mai aștepți?

Completează-ți setul cu toate extensiile Word Colony® și dă drumul la joc!

Vezi în pasul următor cum poți să joci în alianță.

Bine de știut!

Dacă este necesar, cărțile din extensiile Word Colony® vor putea fi separate de celelalte cărți.

Toate cărțile care fac parte din extensii au unul din aceste simboluri imprimate:

Ghidul cu extensii

Ai deja una sau mai multe extensii Word Colony®? Descoperă regulile suplimentare de joc și modul în care poti utiliza extensiile.
Vezi detalii...

Crearea alianțelor

Alege-ți cu grijă aliații și dă drumul la joc! Stabiliți-vă strategia, dezvoltați colonii de cuvinte comune și fiți imbatabili.
Vezi detalii...

Fondul de cuvinte admise

Dacă optați să jucați cât mai obiectiv, recomandăm să țineți cont de fondul de cuvinte admise Word Colony®.
Vezi detalii...

Glosarul explicativ

Nelămurit în legătură cu anumiți termeni din joc? Iată un glosar explicativ al termenilor utilizați în jocurile și extensiile Word Colony®.
Vezi detalii...

NOU! Am lansat jocul de bază Word Colony® Original, Ediția 2, în limba română. Mai mult...